2012. szeptember 12., szerda

Startol(t) a Tükörszilánkok



Az Árny kihívást keres, a koronaherceg bosszút áhít, az idéző kénytelen levetkőzni gőgjét, az Amura nagyság után kutat, a tartományúr koronáról álmodik. Életük fordulópontja egyazon éjszakán jön el, s rá kell ébredniük, hogy céljaik eléréséért kompromisszumokra kényszerülnek. Őrült versenyfutás veszi kezdetét a hatalomért, a császári címért, a szövetségesekért s egy összezavart nép hűségéért.

„Ó, te balga, tiszta lélek, mondd, ha megrontlak, hívsz? Szólítasz nevemen, melyet oly rég nem hallhattam? S ha elregélem életem történetet, megismered szívem sötétjét, fel mersz még használni céljaidra?”

„Nem szeretetedért jöttem, szerelmed is hasztalan a szükség óráján. Erőd kell.”

„Álmomban az ég bíborszínben fürdött, a felhők, mint csalfa lányok táncoltak rajta, daluk eleinte édesnek tűnt, csupán lüktetését éreztem. Aztán meghallottam szavaikat. Engem gúnyoltak, s fenyegettek. Míg ők élnek, nem lelek nyugodt álmot.”

***


Csapongási vágyam, kényszerem határtalan, azt hiszem. Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy néhanapján milyen szívesen elszakadnék legalább egy kis időre a Harapj meg!-től, akkor adja magát, hogy képtelen vagyok ellenállni egy új történet kísértésének. Ez van, gyenge, gyarló halandó vagyok, kövezzetek meg!

Az eredmény ezúttal vérfarkasoktól mentes - tudom, hihetetlen! -, de a fantasy vonulatot nem úszta meg. Kézre simuló, testhezálló nekem a műfaj, legalábbis ebben szeretek a leginkább alkotni. A legjobb az, amikor saját világ, saját fajok - jó, tudom, nem lehet már igazán újat írni, mert már mindent megírtak, ennek ellenére jó érzés abban az érzésben ringatnom magam, hogy "saját" környezetet teremtek egy történetnek. Annyi mindebben a nehézség, hogy nekem kell mindent kidolgoznom, a szabályokat, az egyes "fajok" mozgásterét, s hogy mindebbe hogyan illeszkednek/nem illeszkednek bele az emberek.

Az a marha nagy helyzet, hogy ebbe általában nem gondolok bele a kezdéskor, csak később ocsúdok fel, olyankor pedig foghatom a fejem, hogy ezt meg azt hogyan magyarázzam, tegyem logikussá, de úgy, hogy ne tűnjön fel a bakizásom. Kitűnő mentőöv, hogy nem lehet mindent egyszerre az ember nyakába zúdítani, szóval az információadagolás mikéntje tud javítani a dolgokon, elfed(het) egy-két hibát.

Információadagolás terén kaptatok már tőlem ízelítőt: imádom húzni az időt é csak apró cseppekben csepegtetni a tényeket - legalábbis azt, ami a cselekmény magját teszi ki -, a többi dologról viszont azt hiszem, egész bőkezűen nyilatkozok. Vagy nem...

A Tükörszilánkokról elöljáróban nem szeretnék túl sok háttérinfót elárulni, de ha már nekiugrok, azt hiszem, senkinek sem ártok azzal, ha kap egy kis "felkészítést". Trónok harca ihletésű. hangsúlyozom: IHLETÉSŰ! Nem fanfiction, nem arra a világra épül, lehet, hogy lesz hasonlóság, de az nem szándékos, és mint már írtam: nem lehet igazán újjal előállni.

Egyelőre csak Imagine-en lehet olvasni, lehet, hogy ez így is marad, még nem tudom. Az előszó mellett még két fejezet készült el, a második végén rongyolunk az eseményekbe. Alapvetően egy meglehetősen ütemes, pergő cselekményű történetet tervezek, remélem az is lesz. Frissítést tekintve: kilengés, szóval amolyan menekülés a Murder falka ügyes-bajos dolgai elől, így nem fognak záporozni a fejezetek. Viszont! Nem tervezem hosszúra nyújtani, 15-20 (naggggyon maximum: 25) fejezet lesz. És csak EGY rész!!! Nem dilógia (van ilyen egyáltalán?), nem trilógia, nem Twilight Saga!

Apropó, Twilight! Ez sem Edward-Bella ömlengés lesz. Bocsesz azoktól, akik nagyon erre vágynak. :P Ellenben lesz benne: összeesküvés, hatalmi játszma, önfeláldozás, árulás, ármány, szerelem (egyszer majd talán olyat is tudok írni, amiből ez kimarad, de az az idő még nem jött el XD), harc és színes karakterek (legalábbis megpróbálok olyanokkal előrukkolni, de még azért ismerkednem kell velük).

Ó, az áldott jó karakterek... Kettőről már most tudom, hogy utálni fogjátok őket, az egyik esetében talán ez változni fog, de másikéban kétlem. XD Próbálom emberivé tenni majd őket, hogy egyik se legyen egy szent, de sátáni se. Elválik, hogy ez mennyire jön össze. :)
(Mindenesetre már megvan a két kedvencem, az egyik kezesbárány írás tekintetében, a másik egy szófukar majom, alig akarja megmondani, hogy mit akar és mit nem, szóval lesznek itt még pofozkodások a szereplőimmel. XD)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése