2011. szeptember 13., kedd

Kötelezők vs. hobbik

Sajnos most érzem igazán, hogy egyetemen nem is olyan könnyű az élet. Feltéve, hogy komolyan veszed, amit csinálsz. Ha nem, akkor értelemszerűen meg se kottyan - csak a vizsgán hasalsz el. Magyar szakon ami igazán odateszi magát, az az olvasmánylista, amiből bizony nem mindegyik tételhez füllik az ember foga. A szeme meg még kevésbé... De ez van, ezt kell szeretni.

A probléma ott jön, hogy más könyveket viszont - kötelezőn felül - ezer örömmel olvasnék. Ezzel azt hiszem, nem vagyok egyedül. Az előírtak között is vannak érdekesek, de azokat mégis jobb még húzni-halasztani, amíg már forró nem lesz a talaj. Aztán jön a siránkozás, hogy miért nem hagytunk rá több időt.

A válasz egyszerű: azért nem, mert ha kedvenc ponyvánkat félre is tudtuk tenni, akkor is ott vannak még a félbehagyott történetek, amik nem hagyják pihenni a fantáziát. Szóval jelenleg sakkozok az időbeosztással, hogy kicsit erre, kicsit arra, kicsit amarra is tudjak szaladni. Egy biztos: nem unatkozok.

2 megjegyzés:

  1. :) Csupa szépirodalom, mi? :D Hát nem irigyellek, mert suli mellett tényleg sokkal nehezebb rászánni az időt. Am... azért el tudnád küldeni nekem azt a listát? Kivi vagyok, hogy miket kérnek ^^

    VálaszTörlés
  2. Igen, az. :P Összenézem a krémjét, aztán küldöm a listát! :D Amúgy egyelőre inkább szakirodalom...

    VálaszTörlés